DOLAR

32,5969$% 0.37

EURO

34,8509% 0.33

GRAM ALTIN

2.498,24%0,57

ÇEYREK ALTIN

4.271,00%-0,09

BİST100

9.624,01%1,04

BİTCOİN

2127233฿%5.3581

a

Çiftçi Borçlarına Envanter Taraması Yapıldı

Tarım Kredi Kooperatifleri yönetiminin borçların yapılandırılmasına sıcak bakmadığı, ancak Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın orta yol aradığı öğrenildi. Toplantılarda, çiftçilerin hem Tarım Kredi Kooperatifleri, hem de Ziraat Bankası’na olan borçlarının envanteri çıkarıldı.

Ekonomik sorun yaşayan kesimlerin rahatlatılması için yapılan yeniden yapılandırmanın dışında kalan çiftçilerle ilgili çalışmalar sürüyor. Yapılan bir seri toplantıda, farklı görüşler ortaya atıldığı öğrenildi. Tarım Kredi Kooperatifleri yönetiminin borçların yapılandırılmasına sıcak bakmadığı, ancak Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın orta yol aradığı öğrenildi.

ad768x90

MASAYA OTURULDU

Edinilen bilgiye göre, ekonomik krizden etkilenen, kuraklık nedeniyle yeni dönemi ilişkin beklentilerinde sıkıntı yaşayan üreticilerle ilgili yapılan çalışmalar devam ediyor. Çok sayıda milletvekilinin seçim bölgelerinde çok sayıda şikayet aldıklarını dile getirilmesinin ardından konu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a götürülmüş ve çalışma yapılmasına karar verilmişti.

Bu süreçte, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin ilgili kurumlar ve milletvekillerinin katılımıyla birden fazla toplantı yaptığı öğrenildi. Toplantılarda, çiftçilerin hem Tarım Kredi Kooperatifleri, hem de Ziraat Bankası’na olan borçlarının envanteri çıkartıldı. Tarım Kredi Kooperatifleri yönetiminin takibe düşen çiftçi borçlarının yansıtıldığı kadar yüksek olmadığını savunduğu öğrenildi.

FARKLI GÖRÜŞLER

ad768x90

860 bin üyesi bulunan Tarım Kredi Kooperatifleri’nde borçları takibe düşenlerin oranının yüzde 2 olduğu, bu rakamın kabul edilebilir sınırlarda kaldığı bilgisi paylaşıldı. Ancak, Maliye Bakanlığı’nın yaptığı çalışmada, Ziraat Bankası borçları da dahil, çiftçilerin tüm borçlarından takibe düşenlerin oranının yüzde 15 olduğu öğrenildi.

YENİ DÜZENLEME

Toplantılardaki görüş farklılığı nedeniyle henüz adım atılmadı. Toplantıya katılan bazı bürokratların, çiftçilerle ilgili olarak sadece bankalar düzeyinde yaşanan takınıklıklarla ilgili adım atılmasının doğru olacağını önerdiği öğrenildi. Çalışmaların Ocak ayında süreceği, TBMM’nin yeniden çalışmaya başladığı dönemde, diğer düzenlemelerle birlikte torba teklif maddesine dönüştürülebileceği belirtildi. Çalışmaların, çiftçilerin yaklaşık 5 milyar liralık borcu için sürdürüldüğü belirtiliyor.

ad768x90
ad768x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Bakan Pakdemirli: Bu Yıl Bir Çok Üründe Cumhuriyet Tarihinin Rekoruna Ulaşıldı

HIZLI YORUM YAP