DOLAR

32,3069$% 0.06

EURO

34,9723% 0.31

GRAM ALTIN

2.395,82%0,12

ÇEYREK ALTIN

3.942,00%0,08

BİST100

10.247,75%-0,86

BİTCOİN

1980320฿%-2.40997

a

Çanakkale’de Orman Yangını! 6 Köy Tahliye Edildi

Çanakkale’de merkeze bağlı Kayadere köyü yakınındaki ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Durumun bildirilmesinin ardından Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğünce bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Ekipler, rüzgarın da etkisiyle büyüyen alevleri kontrol altına almak için havadan ve karadan çalışma başlattı. Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangının rüzgarın etkisi ile büyüme eğilimi gösterdiğini belirterek, “Orman yangını, Çanakkale şehir merkezini teğet geçecek gibi görünüyor. 9 köy için tedbir alındı, 6 köy tahliye edildi. Yangın şu anda 15,1 kilometrelik bir alanı kapsıyor.” açıklamasını yaptı. 

ÇANAKKALE-ÇAN KARAYOLU ULAŞIMA KAPATILDI

Merkeze bağlı Kayadere köyü yakınındaki ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

ad768x90

Çıkan orman yangını nedeniyle Çanakkale-Çan kara yolu ulaşıma kapatıldı.

image 7

ÇANAKKALE BOĞAZI GEMİ TRAFİĞİNE KAPATILDI

Bununla birlikte, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Çanakkale Kepez bölgesinde yaşanan orman yangını nedeniyle Çanakkale Boğazı gemi trafiği, güney-kuzey yönlü geçici olarak askıya alındı,  gemi trafiği, çift yönlü olarak kapatıldı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne ait  römorkörler, yangının deniz kenarına inmesi durumunda olası bir müdahale için teyakkuza geçirildi.”

ad768x90

Konuya ilişkin açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı şu ifadeleri kullandı. 

“Şiddetli rüzgarın etkisiyle orman yangınları yayıldı. Yangın 6 saatte 15,1 kilometrelik bir alana yayıldı. Ancak, yangın ilerlemesine sebep olan rüzgar o kadar şiddetli ki ekiplerimizin çalışmalarının yeterli olmadığı anlar oldu. Yüzde 19’luk bir nem ve saatte 70 kilometre hızla ilerleyen bir rüzgar söz konusu. En kötü senaryoya göre AFAD, Valilik ve diğer kamu kuruluşları yangınlara destek olacaklar.

“9 KÖY İÇİN TEDBİR ALINDI, 6 KÖY BOŞALTILDI”

“Şu anda en kötü senaryo için hazırlanıyoruz. Sevindirici olan şu ki yangınlar Çanakkale şehir merkezini ve Kepez’i teğet geçecek gibi görünüyor. Devlet Hastanesi ve üniversite kampüsü, teyyakuzda ancak bunların boşaltılmaları söz konusu değil. Şu anda yerleşim yerlerini korumaya odaklandık. 9 köy için tedbir alındı, 6 köy tahliye edildi.”

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamada, Çanakkale Damyeri mevkisi yakınlarındaki orman yangınına müdahale edildiği belirtildi.

image 6

“421 PERSONEL İLE MÜDAHALE EDİLİYOR”

Yangının, belediyeler ve özel idarelerden toplam 421 personel, 10 uçak, 26 helikopter, 68 arazöz ve iş makinesiyle söndürülmeye çalışıldığı ifade edildi.

Orman yangını nedeniyle bölgedeki 6 köyün AFAD koordinasyonunda, jandarma ekiplerince tahliye edildiği, 3 köyde ise vatandaşları tahliye çalışmalarının sürdüğü aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“AFAD Başkanı Vali Okay Memiş bölgeye intikal etmektedir. Yangın bölgesindeki çalışmalara destek vermek amacıyla Tekirdağ AFAD İl Müdürü ile ekibi bölgeye yönlendirilmiştir. Çan kara yolu tedbir amaçlı sivil araç trafiğine kapatılmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz.”

“CAN KAYBI VEYA YARALANAN YOK”

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Kayadere köyünde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Aktaş, gazetecilere, tedbir amaçlı köyü boşaltma kararı aldıklarını söyledi.

ad768x90
ad768x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Ağustos’un İlk Haftasında 148 Orman Yangını Çıktı

HIZLI YORUM YAP