DOLAR

32,5156$% 0.08

EURO

34,9638% -0.2

GRAM ALTIN

2.440,88%0,21

ÇEYREK ALTIN

4.060,00%0,19

BİST100

9.716,77%-0,05

BİTCOİN

2096289฿%0.34807

a

Bakanlıkta Şok Eden Mehdi Eker İddiası

Bakan Bekir Pakdemirli’nin görevden alınmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Tarım ve Orman Bakanı olarak atanan Vahit Kirişçi’nin yaptığı atamalar akıllarda soru işareti bıraktı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nda bakan ve bakan yardımcılarının değiştirilmesiyle başlayan değişim süreci, genel müdürlerin görevden almasıyla hız kazandı.

ad768x90

Geçtiğimiz günlerde Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun ile Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Bülent SEZGİN ardından da Resmi gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Harun Seçkin, Hayvancılık Genel Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Aylin Çağlayan Özcan ve Strateji Geliştirme Başkanı Volkan Koç görevden alınmıştı.

Görev Alacak Yeni Genel Müdürler Belli Oldu

Mustafa Kayhan’ın Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü görevine getirilmesinin ardından; Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, Strateji Geliştirme Başkanlığı ve Hayvancılık Genel Müdürlüğü gibi stratejik ve önemli kurumlara Genel Müdür olarak görevlendirilecek isimler belli oldu. Genel müdür olarak görev verilecek isimlerin beklemeksizin bu hafta içinde görevlerine başlayacakları belirtiliyor.

Mehdi Eker Geri Mi Döndü ?

Bakanlıkta yapılan son atamalar kulislerde “Eski bakan Mehdi Eker geri mi döndü ?” yorumlarının yapılmasına neden olurken, ataması yapılan bazı isimlerin gizli kapılar ardında sert şekilde eleştirildiği iddia ediliyor.

ad768x90

Eski kadroların yeniden atanmasına ilişkin Bakanlık yetkilileri sessizliğe bürünürken, Bakanlığın bundan sonraki planlamasının Mehdi Eker öncülüğünde kurulan Tarımsal Strateji ve Politika Geliştirme Vakfı (TARPOL Vakfı) üzerinden yürütüleceği iddia ediliyor.

ad768x90
ad768x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Tarım Bakanlığı’na Yapılan Atamalar Resmi Gazete’de Yayımlandı!

HIZLI YORUM YAP