DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

BİST100

9.915,62%2,05

BİTCOİN

2076113฿%-1.3422

a

Bakanlıklarda Kabine Hareketliliği Devam Ediyor

2018’den bu yana Berat Albayrak’ın istifası ile Cahit Turhan’ın Ulaştırma Bakanlığı’ndan alınması dışında kabinede değişikliğe gidilmemişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bazı bakanlıklara yaptığı atamalara ilişkin kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. İki yeni bakanlık oluşturulurken, kabineye üç yeni isim girdi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevine Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevine Vedat Bilgin, Ticaret Bakanlığına ise AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Muş atandı. 

Ak Parti yönetimindeki yenilenmeye paralel olarak, kabinede de değişim hareketliliğinin devam edeceği ifade ediliyor.

ad768x90

KULİSLERDE KONUŞULAN YENİ KABİNE NASIL ŞEKİLLENECEK

AK Parti kulislerinde konuşulanlara göre; Kabine ve parti yönetiminin değişeceği revizyonda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Eski Başbakan Binali Yıldırım ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Julide Sarıeroğlu’nun Cumhurbaşkanı Yardımcılığı Deneme Bonusu 2022 görevine verilebileceği belirtiliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Milletvekili Öznur Çalık’ın adı geçerken, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na Sinan Aksu, Truzim Bakanlığına Ömer Çelik’in getirilmesi bekleniyor.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji  Bakanı Mustafa Varank ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun performanslarından memnun olan Erdoğan bu Bakanlıklarda değişiklik yapmayacağı öngörülüyor.

ad768x90

PAKDEMİRLİ YOLA DEVAM EDECEK

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından, görevden alınması yönünde adı sıkça telaffuz edilen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli‘nin ise bir süre daha göreve devam edeceği ifade ediliyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Orman kısmıyla daha çok alakadar olan Pakdemirli’nin olası bir Bakanlık bölünmesi durumunda Orman Bakanı olarak devam edebileceği iddia ediliyor.

ERDOĞAN A TAKIMINI SAHAYA SÜRÜYOR

İddialara göre uluslararası tecrübesiyle tanınan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın Dışişleri Bakanı, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan’ın Kültür Bakanı, Milli Eğitim Bakanlığı Eski Müsteşarı Yusuf Tekin’in ise Milli Eğitim Bakanı olarak yeni kabinede yer alacaklar.

ad768x90
ad768x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Taklit ve Tağşiş Cezalarına Yeni Düzenleme

HIZLI YORUM YAP