DOLAR

32,3408$% 0.24

EURO

35,1064% -0.13

GRAM ALTIN

2.309,20%1,41

ÇEYREK ALTIN

3.974,00%0,19

BİST100

9.079,97%3,10

BİTCOİN

2286705฿%3.10181

a

Bakan Pakdemirli Marmara Denizi’nden Hayalet Ağ Çıkardı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, farkındalık oluşturmak için Marmara Denizi’nde dalış yaparak, balıkçıların avlanmak için attığı; ancak çeşitli nedenlerle denizde kalan ‘hayalet ağlar’ı topladı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ‘hayalet ağ’ olarak adlandırılan terk edilmiş ağlar için farkındalık oluşturmak adına Marmara Denizi’nde özel dalış gerçekleştirdi.

ad768x90
Bakan Pakdemirli Marmara Denizinden hayalet ağ çıkardı

Programa Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da katıldı. Dalış öncesi Pakdemirli’ye başarılar dileyen Bakan Kurum, “Hakikaten çok önemli bir süreci yürütüyor, bize de destek oluyor. Bu Marmara Denizi’miz adına 7 ilimizi kapsayan bütün bölge için önemli. Kendisini seviyoruz ve destek oluyoruz” dedi.

Bakan Pakdemirli Marmara Denizinden hayalet ağ çıkardı

‘HAYALET AĞLARI ÇIKARDIK’

Denizdeki hayalet ağları çıkaran Bakan Pakdemirli, “Hayalet ağların çıkarılması, denizlerimizin temizliği özellikle Marmara Denizi’mizin temizliği açısından son derece önemli. İster istemez bu ağlar aşağıda birikim yapıyor, farklı deniz canlılarının oluşmasına sebebiyet veriyor ve gelen giden tüm canlıların orada takılmasına ve ciddi bir deniz çöplüğü yaratmasına sebep oluyor.

ad768x90

Müsilajın da aslında kaynaklarından biri hayalet ağlardır. Özellikle Marmara özelinde bundan sonra çok çok daha dikkatli olmamız gerekiyor. İki sene önce başlattığımız bir proje ‘Hayalet Ağların Temizlenmesi Projesi’. Uzun süre dalmadığım halde iki sene evvel tekrar hayalet ağları temizlemek maksadıyla başlamıştım.

Bugün de tekrar Marmara Denizi’nde Çevre Şehircilik Bakanımızla beraber gerçekleştirdiğimiz çeşitli faaliyetlerin en sonuncusu olarak da hayalet ağların temizlenmesi maksadıyla, bir örnek olmak gayesiyle de ben Tarım ve Orman Bakanı olarak dalışımı tamamladım. İki adet hayalet ağı bulduk. Yuvasından çıkardık kestik ve yukarıya taşıdık” diye konuştu.

ad768x90
ad768x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Kamyon ile Küçükbaş Hayvan Yüklü Tır Çarpıştı: Ölü ve Yaralılar Var

HIZLI YORUM YAP