DOLAR

32,3243$% 0.22

EURO

35,0952% -0.11

GRAM ALTIN

2.300,92%1,04

ÇEYREK ALTIN

3.959,00%-0,19

BİST100

9.075,66%3,05

BİTCOİN

2303167฿%2.94913

a

Zengin Kaynaklara Sahip Fakir Ülke Nijerya, Kıtlık Riskiyle Karşı Karşıya

Nijerya Tarım ve Kırsal Kalkınmadan Sorumlu Devlet Bakanı Mustapha Shehuri, ülkenin kıtlık riskiyle karşı karşıya olduğunu açıkladı.

Afrika kıtasının en kalabalık ülkesi olan Nijerya, zengin doğal kaynaklarına, geniş tarım alanlarına ve Afrika’da en büyük potansiyele sahip ülkelerden biri olmasına rağmen az gelişmişliğiyle göze çarpıyor.

ad768x90

Nijerya Tarım ve Kırsal Kalkınmadan Sorumlu Devlet Bakanı Bakanı Mustapha Shehuri, başkent Abuja’da düzenlenen ‘Nijerya’yı Besleyin Zirvesi’nde yaptığı açıklamada, ülkenin gıda sisteminin yaşanabilecek kötü olaylara karşı savunmasız olduğunu söyledi.

Ülkenin kıtlık riskiyle karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Shehuri, tarım bakanlığının tüm vatandaşların kaliteli, besleyici ve güvenli gıdaya sınırsız erişimi için işlevsel bir gıda sistemi oluşturmaya kararlı olduğunu ve zirvenin bu amaca ulaşmaya yardımcı olacağını söyledi.

Ülkedeki gıda güvensizliğinin önemli bir noktaya geldiğine işaret eden Shehuri, sürdürülebilir bir gıda sistemi için ülkenin kalitesiz gıda kaynakları, açlık ve yetersiz beslenme zorluklarının üstesinden gelmesi gerektiğini vurguladı.

ad768x90

Tarım ve Kırsal Kalkınma Bakanı Muhammad Nanono da ülkedeki işsizlik sorunun da gıda güvensizliğinin bir parçası olduğunu kaydederek, “Ülke yeterli gıda üretebilir ancak insanlar yiyecek alacak paraları olmadığı için açlıkla yaşıyor” dedi.

Birleşmiş Milletler (BM), haziranda Nijerya’nın kuzeydoğu bölgesinde yaklaşık 4.4 milyon insanın gıda güvensizliği ile karşı karşıya olduğunu açıklamıştı.

Nijerya’da genel atmosfer ve geri kalmasının sebepleri

Ham petrol üretiminde dünyanın ilk 15 ülkesi arasında bulunan Nijerya, petrol ihracatı bakımından da 6’ncı sırada yer alıyor.

Nijerya’nın günde 1,5 milyon varilden fazla ham petrol üretimi yaptığı ancak en az 500 bin varillik kapasitesini kullanamadığı belirtiliyor. Buna gerekçe olarak ise petrol yataklarının bulunduğu Delta bölgesinde silahlı grupların petrol alanlarındaki sabotajları, bölgedeki çatışmalar ve adam kaçırma gibi olaylar gösteriliyor.

Ülkede 5,2 trilyon metreküp doğalgaz rezervi bulunduğu biliniyor. Bu da Nijerya’yı doğalgaz rezervi bakımından Afrika’nın en büyük, dünyanın ise 9’uncu ülkesi konumuna getiriyor.

Zengin doğal kaynaklara sahip ülkede, halkın refaha kavuşamamasının birden çok sebebi var. En önemli sebep olarak, yoğun nüfus ve kötü yönetim gösteriliyor.

ad768x90
ad768x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

İşgalci İsrail, Filistinlilere Ait 10 Bin Metrekarelik Tarım Arazisine Zarar Verdi

HIZLI YORUM YAP