DOLAR

32,5337$% -0.06

EURO

34,8579% -0.06

GRAM ALTIN

2.430,49%0,03

ÇEYREK ALTIN

4.082,00%0,12

BİST100

9.645,02%-0,50

BİTCOİN

2161636฿%-0.72841

a

Yönerge Yayınlandı, Kimler Kontrol Ücreti Alabilecek

Tarım ve Orman Bakanlığı taşra teşkilatında görev yapan resmi kontrol görevlilerinin “Kontrol Hizmetlerinde İlave Ödeme” ücretlerinin kapsamı ve uygulama birlikteliğinin sağlanmasına ilişkin usul ve esaslar, yeni bir yönerge ile belirlendi ve Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 2107 yılında yetkili sendika ve hükümet arasında imzalanan toplu sözleşme ile kontrol görevi yapan Tarım ve Orman Bakanlığı taşra teşkilatı personellerine, “Kontrol Hizmetlerinde İlave Ödeme” yapılması için mutabakata varılmış ancak ödenecek ücretin kapsamı belirlenmemişti.

Tarım ve Orman Bakanlığı taşra teşkilatında görev yapan resmi kontrol görevlilerinin, yürüttükleri görevler kapsamındaki resmi kontroller sonrasında alacakları ilave ödemelerde tereddüte düşülen konuların açıklığa kavuşturulması ve uygulamada bütünlüğün sağlanması için bir yönerge hazırlanarak bakanlığın onayına sunuldu. Yönerge Bekir Pakdemirli tarafından onaylandıktan sonra Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Daha önce toplu sözleşme ile kontrol görevi yapan Tarım ve Orman Bakanlığı taşra teşkilatı personellerine, “Kontrol Hizmetlerinde İlave Ödeme” yapılması için 2107 yılında yetkili sendika ve hükümet arasında imzalanan toplu sözleşme ile mutabakata varılmış ancak ödenecek ücretin kapsamı belirlenmemişti. Kontrol görevinin neleri kapsadığı net olmadığı için bazı müdürler bu ödemeyi personellere yapıyor, bazıları ise yapmıyordu. Hazırlanan yönerge ile birlikte ilave ödeme yapılacak görevler netleşmiş oldu.

ad768x90

Kontrol Hizmetlerinde İlave Ödeme Ne Kadar?

Personelin kontrol hizmetlerinde ilave ödeme ücretinden faydalanabilmesi için; bakanlık taşra teşkilatı kadrolarında veteriner, veteriner hekim, biyolog, kimyager, gıda mühendisi, ziraat mühendisi, su ürünleri mühendisi, balıkçılık teknolojileri mühendisi ve kimya mühendisi unvanlarından birine sahip kadrolu veya sözleşmeli personel statüsünde olması gerekiyor. Personele, en az 5 saat süreyle kontrol görevi yürüttüğü her gün için 200 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarda ilave ödeme yapılacak. Söz konusu ilave ödeme tutarı, birim amiri tarafından onaylanan Kontrol Hizmetlerinde İlave Ödeme Puantaj Tablosunda belirtilen gün sayısı üzerinde hesaplanır. Bu şekilde aylık olarak hesaplanan tutarlar kontrol görevi yürüten ve ilave ödemeyi hak eden tüm personele görevin yapılmasını takip eden ay içerisinde ekli puantaj cetvelleri ve harcama talimatına istinaden ödenir.

Kontrol Hizmetlerinde İlave Ödeme Yapılacak Görevler

Kontrol hizmetlerinde ilave ödeme yapılacak görevler ise,

Personelin yürüttüğü iş veya işlemlerin, 5996 Kanun ve bu Kanuna dayalı olarak hazırlanan mevzuatta geçen, resmi kontrol, izleme, gözetim, denetim, muayene, karantina, numune alma, analiz, doğrulama, tetkik, belge kontrolü, fiziksel kontrol, kimlik kontrolü, kordon, gözetim bölgesi işlemleri, sahada yapılan test veya testler, kimliklendirme, aşılama ve benzeri kontroller tanımlarından herhangi birinin kapsamında olması ve personelin, kontrol hizmetlerinde ilave ödeme kapsamındaki iş veya işlemleri ödemeye esas her gün için en az 5 saat süre ile yürütmesi” olarak belirlendi.

ad768x90
Yürülüğe giren “Kontrol Hizmetlerinde İlave Ödeme” yönergesini indirmek için tıklayın

ad768x90
ad768x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Tarım Ve Orman Bakanlığı’ndan Koronavirüs Tedbirleri

HIZLI YORUM YAP