DOLAR

32,3799$% 0.18

EURO

35,0029% -0.23

GRAM ALTIN

2.324,84%0,25

ÇEYREK ALTIN

4.004,00%-0,29

BİST100

9.067,61%-0,14

BİTCOİN

2257475฿%-1.12448

a

Valilik duyurdu! İşte madde madde Kurban Bayramı tedbirleri

İstanbul Valiliği, Kurban bayramı tedbirlerini açıkladı. Valilikten yapılan açıklamada ‘Kurban Bayramı’nı huzur ve güven ortamı içinde geçirmelerini temin etmek için koronavirüs salgınıyla mücadele tedbirlerinin hassasiyetle uygulandığı kontrollü sosyal hayat sürecinde Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ile Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu önerileri çerçevesinde temizlik, maske ve mesafe tedbirlerine en üst düzeyde riayet edilmesi büyük önem arz etmektedir’ denilerek alınacak tedbirler madde madde açıklandı.

İstanbul Valiliği, Kurban bayramı tedbirlerini açıkladı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada tedbirler şu şekilde belirtildi:

Kurban bayramı dolayısıyla vatandaşlarımızın dini vecibelerini huzur içinde edâ etmeleri, iller arası muhtemel salgın hastalık riskinin bertaraf edilmesi ve diğer hususlarla ilgili gerekli önlemler planlanmış ve uygulanmaya devam edilmektedir.  

ad768x90

Vatandaşlarımızın, Kurban Bayramı’nı huzur ve güven ortamı içinde geçirmelerini temin etmek için koronavirüs salgınıyla mücadele tedbirlerinin hassasiyetle uygulandığı kontrollü sosyal hayat sürecinde Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ile Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu önerileri çerçevesinde temizlik, maske ve mesafe tedbirlerine en üst düzeyde riayet edilmesi büyük önem arz etmektedir. 

Kurban Bayramı’nın kontrollü sosyal hayat sürecine uygun olarak geçirilmesini sağlamak amacıyla İstanbul’da alınan tedbirler aşağıya çıkarılmıştır.

1.    COVID-19 salgını ile mücadelede halihazırda uygulanan sosyal mesafenin korunması, maske takılması, temizlik, sağlık ve izolasyon kurallarına azami özen gösterilmesi gerekmektedir. 

ad768x90

2.    Kaymakamlıklar tarafından ilçelerimizde yapılacak bayramlaşma programlarının zorunlu haller dışında açık alanlarda gerçekleştirilmesi; kapalı alanlarda gerçekleştirilmesi durumunda oturma düzeninin fiziki mesafe kuralına uygun olması; temizlik ve maske kurallarına riayet edilmesi; katılımcı sayısının kısıtlı ve program süresinin kısa tutulması gerekmektedir. 

3.    Arife günü ve bayram süresince yapılacak kabir ziyaretlerinde; 

Bayram ve Cuma namazlarında;  

Vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu AVM, alışveriş merkezleri ve pazar yerlerinde;

Gar, otogar, liman, havalimanı ve toplu taşıma araçlarında;

Piknik, mesire alanları, sahil ve plajlarda;

Ceza infaz kurumlarındaki açık görüşlerde;

Covid-19 tedbirleri kapsamında faaliyetine izin verilen bütün iş yerlerinde ilgili kurumlarımızca gerekli güvenlik ve sağlık önlemleri alınacak ve herhangi bir aksaklığa meydan verilmeyecektir. 

4.    Vatandaşlarımızın sağlıklı bir şekilde Kurban ibadetlerini ifa edebilmeleri için 01.07.2020 tarih ve 57522 sayılı yazımız ile duyurulan Bakanlığımız Genelgesinde getirilen kurallar çerçevesinde kurban satış ve kesim yerlerinde kontrol ve denetimlere ağırlık verilecektir.

ad768x90
ad768x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Aktarlar için meslek standardı geliyor

HIZLI YORUM YAP