DOLAR

32,4858$% 0.04

EURO

34,8930% 0.23

GRAM ALTIN

2.478,14%0,66

ÇEYREK ALTIN

4.236,00%0,65

BİST100

9.530,47%-0,18

BİTCOİN

2004542฿%-4.09218

a

Tarımın Yeni Bakanı Kim Olacak?

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sona ermesinin ardından “Yeni kabinede kimler olacak?” sorusuna cevap aranıyor. Peki Tarım ve Orman yeni bakanı kim olacak?

13. Cumhurbaşkanlığı seçimleri sona erdi ve Recep Tayyip Erdoğan yeniden Türkiye Cumhurbaşkanı oldu. TBMM’de bu hafta milletvekillerinin yemin töreninin yapılması bekleniyor. Erdoğan, kesin seçim sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından yeni kabineyi açıklayacak. Mevcut bakanların 16’sı milletvekili seçildikleri için yerlerine yeni bakanlar atanacak. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, milletvekili olan bakanlardan biri olduğu için yerine gelecek bakanın kim olacağı kulislerde konuşulmaya başlandı.

ad768x90

Yeni Bakan Kim Olacak?

Tarım ve Orman Bakanı’nın kim olacağına dair kulislerde bazı isimler konuşuluyor. Buna göre; Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne yakınlığıyla bilinen Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı İbrahim Yumaklı, Kaanlar Gıda sahibi MÜSİAD Eski Başkanı Abdurrahman Kaan, Tarım ve Orman Komisyonu Eski Başkanı ve Kars Eski Milletvekili Yunus Kılıç ve Orman ve Su İşleri Eski Bakanı Veysel Eroğlu’nun isimleri zikrediliyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Gözde İsmi

Başarılı çalışmalarıyla hem gıda sektöründe hem de sivil toplum çalışmalarında adı sıkça anılan Kaanlar Gıda Sahibi MÜSİAD Eski Başkanı Abdurrahman Kaan’ın, süt sektöründe de üst düzey yönetici olarak uzun yıllar görev aldığı biliniyor. Fakıbaba görevden alındıktan sonra da adı sıkça geçen Kaan, siyaset kulislerinde yine ismi en çok anılanlardan oldu.

Sivil Toplum Kuruluşlarında aktif rol alan Kaan, süt sektörünün en güçlü derneği olan Ambalajlı Süt Ürünleri Derneği’nin kurucu üyeleri arasında yer alıyor. Aynı zamanda Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES)’nin kurucu üyesi ve Yüksek İstişare Kurulu Üyesi olan Kaan,  Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Derneği (ASÜD)’nin de Kurucu Üyesi. Geçmiş dönemde, TÜBİTAK’ta Gıda, Tarım Sektör Kurulu’nda danışman olarak görev yapan Kaan,  MÜSİAD bünyesinde kurulan  UTESAV’da Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu.

ad768x90

Tarım ve Orman Komisyonu Eski Başkanı Kılıç’a Bakanlık Yolu Açılabilir

Tarım ve Orman Bakanı olmadan önce Tarım ve Orman Komisyon Başkanı olan Vahit Kirişci gibi Tarım ve Orman Komisyonu Eski Başkanı ve Kars Eski Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç’ın ismi de kulislerde sıklıkla anılıyor.

Kılıç, önceki dönem mecliste Tarım ve Orman Komisyonu Başkanı olarak görev yapıyordu. 2023 seçimlerinde Ak Parti’den Kars Milletvekili Adayı gösterilmesine rağmen az bir oy farkıyla meclise giremedi.

Bakanlığın Favori İsmi İbrahim Yumaklı

Tüm isimler arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen ve yöneticilik tecrübesiyle son yıllarda adından sıkça söz ettiren Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı İbrahim Yumaklı’nın ismi kulislerde sıkça anılıyor.

2012-2015 yılları arasında Aljazeera Türkiye’nin sahip olduğu TV kanalını yöneten Yumaklı, Ocak- Ekim 2016 tarihleri arasında Anadolu Ajansı Uluslararası Operasyonlar Direktörü olarak da görev yapmıştı.

Ekim 2016’dan itibaren Genel Müdür ve İcracı Yönetim Kurulu Üyesi olarak GÜBRETAŞ’ta görev yapan Yumaklı, 7 Nisan 2022’de Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı olarak atanmış ve bakanlığın son dönemdeki tüm büyük projelerinin koordinasyonunda yer almıştı.

Siyaset kulislerinden edinilen bilgilere göre İbrahim Yumaklı’nın Tarım ve Orman Bakanı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevlendirilmesi bekleniyor.

Bakanlık İkiye Ayrılabilir!

Yeni dönemde Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, Tarım Bakanlığı ve Orman Bakanlığı olmak üzere ikiye ayrılabileceği konuşuluyor. Bu ayrılma gerçekleşirse Orman Bakanlığı’na Orman ve Su İşleri Eski Bakanı Veysel Eroğlu’nun atanması bekleniyor.

ad768x90
ad768x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Edirne’de Binlerce Dönüm Araziyi Sulayacak Çömlekköy Barajı Ekonomiye Katkı Sağlayacak

HIZLI YORUM YAP