DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

BİST100

9.693,46%1,77

BİTCOİN

2070522฿%-2.41113

a

Tarım ve Orman Bakanlığında Koltuk Savaşları

Tarım ve Orman Bakanlığında, bürokratlar arasında koltuk savaşları kızışmaya başladı. Edinilen bilgilere göre Personel Genel Müdürlüğü ve Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı başta olmak üzere çeşitli birimlerde bürokratlar toplu halde görevden alındı, yerlerine yeni atamalar yapıldı.

Döner sermaye başta olmak üzere Bakanlığın yaptığı satın alma ve büyük ihalelerin sonuçlandırıldığı yer olarak bilinen ve Bakanlığın en önemli birimlerinden biri olan Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı başta olmak üzere çeşitli kurumlarda önemli bürokratik değişiklikler yapıldı.

ad768x90

Fatih Sarıkaya Önceki Günlerde Görevden Alınmıştı

Tarım Orman Haber‘in görevden alındığını geçen hafta duyurduğu Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Fatih Sarıkaya’nın yerine, Bakanlık Özel Kalem Müdür Yardımcısı Bülent Sezgin atandı.

Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Sosyal İşler Daire Başkanı Ünal Kaya görevden alınarak yerine Tütün Alkol Dairesi Başkanlığı İdari İşler ve Koordinasyon Daire Başkanı İrfan Türkmen getirildi. Aynı kurumda Mali Hizmetler Daire Başkanı Ramazan Ata, İnşaat Emlak Hizmetleri Daire Başkanı Kurtuluş Mengüoğlu, İdari İşler ve Koordinasyon Daire Başkanı Vedat Çatakçı da görevden alınan diğer üst düzey bürokratlar oldu.

Ayrıca görevden alınan Tütün Alkol Dairesi Başkanlığı İdari İşler ve Koordinasyon Daire Başkanı İrfan Türkmen’in yerine de Ünal Kaya getirildi.

ad768x90

PERGEM‘de Sular Durulmuyor

Önceki haftalarda büyük bir değişiklikle tüm bürokratları yenileyen Personel Genel Müdürlüğünde İdari İşler ve Koordinasyon Daire Başkanı Hasan Avcı görevden alınarak yerine PERGEM Genel Müdürü İrfan İçöz’ün Özel Kalem Müdürü Halil Umut Okumuş getirildi.

Operasyonu PERGEM Genel Müdürü İrfan İÇÖZ Yürütüyor İddiası

İddialara göre; PERGEM Genel Müdürü İrfan İçöz’ün daha önce hiç yöneticilik tecrübesi olmayan özel kalem müdürü Halil Umut Okumuş’un aniden daire başkanı olarak görevlendirilmesi kulislerde, operasyonu İrfan İçöz’ün yürüttüğü ve Bakan Danışmanı Rıfat Tan Benadam’ın adını ortaya atarak risk almak istemediği söylemlerine neden oldu.

Neden Hep O İsim Gündeme Geliyor ?

Yapılan atamalar ve görevden almalarla ilgili Bakan Danışmanı Rıfat Tan Benadam’ın adının sürekli ön planda tutulması asıl operasyonun başkaları tarafından yapıldığı iddiasını kuvvetlendiriyor. Göreve gelen ve görevden alınan bürokratların Rıfat Tan Benadam ile alakası olmadığı iddia edilirken, yapılan her işin üzerini örtmek için Rıfat Tan Benadam isminin kullanılması akıllarda soru işareti bıraktı.

Bürokratik krizlerin yaşandığı bakanlıkta genel müdürlük seviyesinde de operasyonların yapılacağı konuşuluyor.

ad768x90
ad768x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tüm Yorumlar (4)
  • Destek Per
    4 yıl önce
    0 0

    Ne güzel memleket. Herkes adamını bir yere yerleştirmiş. Elinin altında olsun dediğimi yapsın istiyor.

  • Ahmet Eroğlu
    4 yıl önce
    0 0

    Çok enteresan yahu Başarısızlık varsa eyvallah. Ama hiç yoktan yere birilerini oturtayım düşüncesiyle neden bürokrasiyle oynanır ki

  • Okan
    4 yıl önce
    0 0

    Adam operasyonu yapmış herkesi kaldırıp kendi adamlarını oturtmuş. Fatih bey de iyi işler çıkarttı aslında ama etrafı karanlık adamlarla doluydu. Hakkında hayırlısı

  • Kabuk
    4 yıl önce
    0 0

    Herkes koltuk peşinde. Ülkeye bir değer katayım diyen yok.

Sıradaki haber:

KPSS 2020/10 Tercih Sonuçları Açıklandı! Tarım ve Orman Bakanlığı Personel Alımı Sonuçları Sorgulama

HIZLI YORUM YAP