23,3692$% 0.48
25,4274€% 1.9
1.478,22%1,89
2.409,00%0,90
5.554,00%-0,13
621383฿%1.58262
Yapılan uygulama ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sayıştay’dan herhangi bir talep gelmemesine rağmen bakanlığın tamamen kendi iç uygulaması ile maaş düşürmesi çalışanların tepkisine neden olmuştu. Şimdi de Stareteji Geliştirme Başkanlığı’nın, mühendislerin büyük proje ödeme alacaklarını ödememesi personelden gelen tepkileri ayyuka çıkardı.
Tarım ve Orman Bakanlığı‘nın tüm birimlerinde ve 81 il genelinde sorunsuz bir şekilde ödenen “Büyük Proje Ödemesi” Strateji Geliştirme Başkanlığı’nda ödenemez hale geldi. İddiaya göre bu uygulama İdari İşler ve Koordinasyon Daire Başkanı Ertaş Akkoyun göreve geldikten sonra kaldırıldı.
Devlet son zamanlarda çalışanlara asgari ücret artışı, 3600 ek gösterge çalışmaları gibi çeşitli uygulamalarla ek ücret artışı sağlamaya çalışırken Tarım ve Orman Bakanlığında bunun tam tersi yaşanması akıllarda soru işareti bırakıyor.
Tüm bakanlıklar, kendi personelinin özlük haklarını iyileştirmeye çalışırken Tarım Bakanlığının böyle bir tutum içine girmesine bir anlam veremeyen bakanlık çalışanları, tüm bu uygulamaların seçim öncesi hayata geçirilmesine de manidar olarak bakıyor.
İddiaya göre; Strateji Geliştirme İdari İşler ve Koordinasyon Daire Başkanı Ertaş Akkoyun personele mobbing uyguluyor. Akkoyun’un, bakanlıktaki uygulamaları beğenmediği ve buradaki işlerin kanunsuz ve Allah’a emanet yürüdüğü şeklindeki ifadelerinden rahatsızlık duyan personel, hem bireysel hem de bakanlığa olan aşağılayıcı tavırları nedeniyle tatsız olayların yaşanabileceğini ifade ediyor.
Yıllardır düzenli olarak yapılan Büyük Proje Ödemesi’ni “Bu personel bu ödemeyi haketmiyor!” diyerek kestiği iddia edilen Akkoyun’un tavırlarından ve aşağılamalarından bıkmış olan personel; kurumda ciddi sıkıntılar yaşandığını ve böyle devam ederse darp bile yaşanabileceğini iddia ediyor. Mevcut durumun yetkililere ifade edilmesine rağmen bir çözüm üretilmediğıne de değinen personel, Akkoyun’un kurumu tıkadığını ifade ediyor.
Tarım Bakanlığı Bürokratları Oylarını CHP’den Yana Kullandı!
Atıl Tarlalara Siyez Buğdayı Eken Çiftçi, Ürünlerini Türkiye Geneline Pazarlıyor
Kanada’daki Yangınların Dumanı Nedeniyle New York’ta Bazı Okullar Tatil Edildi
2023’te 20 Milyon Ton Buğday Üretimi Hedefleniyor
Bakan Yumaklı: Üretimin ve Üreticinin Yüzyılı Başlıyor!
Depremzede Besiciler Devlet Desteğiyle Hayvancılığı Sürdürüyor
Kamu Personeline Bayram Müjdesi
Buğday ve Arpa Alım Fiyatları Üreticiyi Memnun Etti
Bir Gecede 170 Küçükbaş Hayvanı Telef Oldu!
2023 Yılı Buğday ve Arpa Alım Fiyatları Belirlendi
Ticaret Bakanlığının Gündemi ihracatı Aşırı Fiyat Artışlarının Önlenmesi Olacak