DOLAR

32,5632$% 0.13

EURO

34,9157% 0.67

GRAM ALTIN

2.434,38%0,08

ÇEYREK ALTIN

4.087,00%-0,95

BİST100

9.645,02%-0,50

BİTCOİN

2171949฿%0.7506

a

Strateji Geliştirme Başkanlığı’nda Neler Oluyor! Personele Büyük Şok

Tarım ve Orman Bakanlığı’nda daha önce Bakan Kirişçi’nin onayı ile personele her ay ödenen Ek Hizmet Tazminatları geri çekilmiş böylece taşra teşkilatındaki 23 bin 620 personelin maaşlarında her ay 600 ile 800 lira arasında maaş kaybına neden olmuştu. Düzenlemeye verilen büyük tepkilere rağmen gerekli tedbirleri almayan bakanlıkta, personele bir darbe de ‘Büyük Proje Ödemesi’ kaleminden geldi.

Yapılan uygulama ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sayıştay’dan herhangi bir talep gelmemesine rağmen bakanlığın tamamen kendi iç uygulaması ile maaş düşürmesi çalışanların tepkisine neden olmuştu. Şimdi de Stareteji Geliştirme Başkanlığı’nın, mühendislerin büyük proje ödeme alacaklarını ödememesi personelden gelen tepkileri ayyuka çıkardı.

ad768x90

Akkoyun Göreve Geldi Ödemeler İptal Edildi

Tarım ve Orman Bakanlığı‘nın tüm birimlerinde ve 81 il genelinde sorunsuz bir şekilde ödenen “Büyük Proje Ödemesi” Strateji Geliştirme Başkanlığı’nda ödenemez hale geldi. İddiaya göre bu uygulama İdari İşler ve Koordinasyon Daire Başkanı Ertaş Akkoyun göreve geldikten sonra kaldırıldı.

Devlet son zamanlarda çalışanlara asgari ücret artışı, 3600 ek gösterge çalışmaları gibi çeşitli uygulamalarla ek ücret artışı sağlamaya çalışırken Tarım ve Orman Bakanlığında bunun tam tersi yaşanması akıllarda soru işareti bırakıyor.

Seçim Öncesi Tansiyon mu Yükseltiliyor?

Tüm bakanlıklar, kendi personelinin özlük haklarını iyileştirmeye çalışırken Tarım Bakanlığının böyle bir tutum içine girmesine bir anlam veremeyen bakanlık çalışanları, tüm bu uygulamaların seçim öncesi hayata geçirilmesine de manidar olarak bakıyor.

ad768x90

Personele Mobbing

İddiaya göre; Strateji Geliştirme İdari İşler ve Koordinasyon Daire Başkanı Ertaş Akkoyun personele mobbing uyguluyor. Akkoyun’un, bakanlıktaki uygulamaları beğenmediği ve buradaki işlerin kanunsuz ve Allah’a emanet yürüdüğü şeklindeki ifadelerinden rahatsızlık duyan personel, hem bireysel hem de bakanlığa olan aşağılayıcı tavırları nedeniyle tatsız olayların yaşanabileceğini ifade ediyor.

“Darp Bile Yaşanabilir”

Yıllardır düzenli olarak yapılan Büyük Proje Ödemesi’ni “Bu personel bu ödemeyi haketmiyor!” diyerek kestiği iddia edilen Akkoyun’un tavırlarından ve aşağılamalarından bıkmış olan personel; kurumda ciddi sıkıntılar yaşandığını ve böyle devam ederse darp bile yaşanabileceğini iddia ediyor. Mevcut durumun yetkililere ifade edilmesine rağmen bir çözüm üretilmediğıne de değinen personel, Akkoyun’un kurumu tıkadığını ifade ediyor.

ad768x90
ad768x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Tarım Bakanlığı Bürokratları Oylarını CHP’den Yana Kullandı!

HIZLI YORUM YAP