DOLAR

32,3181$% 0.2

EURO

35,1311% -0.01

GRAM ALTIN

2.293,02%0,69

ÇEYREK ALTIN

3.945,00%-0,55

BİST100

9.048,25%2,74

BİTCOİN

2304803฿%2.07328

a

Sakarya’da Vanalar Çalındı, 10 Bin Dönüm Alandaki Tarlalarda Ekim Yapılamadı

Sakarya’da 8 mahallede sulama kanallarında kullanılan vanaların çalınması neticesinde, 10 bin dönümlük tarım arazileri susuz kaldı. Çiftçiler, ekim yapamadıkları için mahsullerin yarı yarıya düşeceğini söyledi.

Sakarya’nın Kaynarca ve Ferizli ilçelerinde 8 mahallede yaşanan hırsızlık, 10 bin dönümlük tarım arazilerini susuz bıraktı.

ad768x90

Ekim hazırlıkları için tarlalarına gelen çiftçiler, sulama kanallarındaki vanaların çalındığını fark etti.

Sulama yapamadıkları için tarlalarını ekemeyen çiftçiler, mağdur oldu.

Çiftçiler, mağduriyetlerinin giderilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

ad768x90

Ferizli ilçesi Nalköy Mahallesi’nde bulunan sulama göletinden çekilen hat sayesinde; Nalköy, İmamlar, Gürpınar, Yeşilova, Büyükyanık, Ziamet, Cebek ve Sarıahmetler mahallelerinde bulunan tarım arazileri sulanıyordu.

“Tarlaları nasıl ekeceğiz bilmiyoruz”

Çiftçi Nazmi Karagöz, “Tarlalarımızı ekmeye geldiğimizde vanalarımızın çalındığını gördük. Ne zaman çalındığını da bilmiyoruz. Bu tarlalar sürüldü, ekilecek ama susuzluktan ekemiyoruz. Bütün tarlalar sürülü, ekilmek için bekliyor ama ekemiyoruz. Bu tarlaları nasıl ekeceğiz bilmiyoruz. Sulama yapamıyoruz. Yaklaşık 10 bin dönüm arazinin sulanması gerekiyor ama sulanmıyor. Boş kaldı her taraf. Yetkililerden buna bir çare bulmasını istiyoruz. Bu sulama kanallarından 8 mahalle sulama yapıyordu ama şu anda hiçbir tanesi yapamıyor.” dedi.

“Mahsuller yarı yarıya düşecek”

Çiftçi Resul Toprak da, “Bu sene tarlaya sulama yapmak için geldiğimde vanaların çalındığını gördüm. Tarlalarımızı hazırladık ama sulama yapamadığımız için ekemiyoruz. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bu seneki alacağımız mahsuller yarı yarıya düşecek. Yetkililerin bu duruma bir an önce çare bulmasını istiyorum.” şeklinde konuştu.

“Bölgedeki vanaların yaklaşık yüzde 80’ine yakını çalındı”

İmamlar Mahalle Muhtarı Hakan Kartal ise, “Mahallemizin sulama vanaları çalındı, çiftçiler bu konuda çok mağdur. Bölgedeki vanaların yaklaşık yüzde 80’ine yakını çalındı. Geri kalan kısım da kullanılamıyor. 8 mahallemiz bu konu sebebi ile sulama yapamıyor.” ifadelerini kullandı.

Sakarya da vanalar çalındı, 10 bin dönüm alandaki tarlalarda ekim yapılamadı #2

ad768x90
ad768x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Ege Gübre, Daralan Talep Nedeniyle Gübre Üretimini Durdurdu

HIZLI YORUM YAP