DOLAR

32,3748$% 0.15

EURO

34,9849% -0.29

GRAM ALTIN

2.323,92%0,21

ÇEYREK ALTIN

3.996,00%0,02

BİST100

9.079,97%3,10

BİTCOİN

2279965฿%1.2822

a

Personel Alım İlanına Çıkan TİGEM’de Kadrolar Boş Kaldı!

Gazi Üniversitesi’nin TİGEM’e alımlar için gerçekleştirdiği yazılı sınavda, kadroların birçoğu açık kaldı. Uygulama bilgisi gerektiren mesleklerde yazılı sınavdan 70 puan alma şartı getirildiği için adaylar başarısız sayıldı.

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün “Taşra Teşkilatında İstihdam Edilecek Ziraat Mühendisi, Veteriner Hekim, Tekniker ve Teknisyen Pozisyonlarına Ait Sınav ve Atama Yönetmeliği hükümleri uyarınca yazılı sınavda başarılı olmak için yetmiş puan almak gereklidir.” şartı sebebiyle uygulama gerektiren sınavlara giren adaylar yazılı sınavdan 70 puan alamadıkları için kadrolara yerleştirilemediler.

ad768x90

TİGEM için farklı unvanlar da sınava giren kişi sayısı 924 ancak başarılı olan sayısı 214’de kaldı. Başarı oranı yüzde 23, alınacak kişi sayısı ise 145 olarak belirlendi. Boş kalan kontenjan sayısı 39. Yapılacak mülakatlarda elenecek olanlar da göz önüne alındığında boş kalan kontenjan sayısının daha da artması bekleniyor.

Adaylar, uygulama gerektiren mesleklerde yazılı sınav yapılmasına ve başarılı sayılması için getirilen 70 puan şartına tepki gösterdi.

ad768x90

Sınavda 70 puana ulaşamayan adayların puanları açıklanmadığı iddia edilirken, başarısız olan kişilerin puanlarının açıklanmasını isteniyor.

Boş kalan kadrolar için diğer kamu kurumlarında uygulandığı gibi 60 puan ve üzeri alanları başarılı kabul edip, boş kalan kontenjanlar için adayların mülakata çağırması beklense de TİGEM’in buna yanaşmadığı belirtiliyor.

ad768x90
ad768x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tüm Yorumlar (9)
  • murat ak
    3 yıl önce
    8 0

    kpss sınavına giriyoruz. üstüne kurum sınav yapıyor, üzerine sözlü sınav yapıyor, TİGEM gazi üniversitesine sınav yaptırıyori lise mezunları için sınavı soruları ziraat mühendisi hocaya versen o bile 70 puan barajını geçemez o kadar zordu. gençlerle dalga geçmeyi bırakın artık . 100 tl sınav ücreti Ankaraya gidip gelme 400 tl cepten çıktı. hakkımı helal etmiyorum.

  • Gazi üniversitesinin yapmış olduğu sınav zorluğundan dolayı tigem de kadrolorumuz boşta kaldı biz ankara pandemi sürecinde korkuyla ve bir sürü masraf yaparak gittik gereğinin yapılıp emeğimizin boşa gitmemesi ve bu kadroların boş kalmamasi gerekir.

  • Gazi üniversitesinin yapmis oldugu tigem teknik personel sınavı çok zor bir sinav olduğundan dolayi hiç başarılı ögrencisi olmayan bölümler var bu kadrolar boş kalmasın biz oraya pandemi sürecinde ve ankaraya gitmek icin zaman ve maddi zorluklar yaşadık bu kadar emek boşa gitmesin kadrolarda boş kalmasın

  • Muharrem
    3 yıl önce
    4 1

    Gazi üniversitesinin hazırladığı soruların zor olduğunu; sahada yıllarca başarılı şekilde çalışan, emek veren ve ülke hayvancılığına katkıda bulunan veteriner sağlık teknisyenlerinin bu kadroda bu barajı ancak 1 kişinin geçmesi doğrulamaktadır. Sınav amacının seçmek mi yoksa elemek mi olduğu belli değildir. Sınavın zor olmasının yanında müfredat dışı soruların sorulması da sağlık teknisyenlerinden, Veteriner hekim bilgisi istendiğinin açık kanıtıdır. Bir hemşireden doktorluk yapması istenmiyor veya beklenmiyorsa sağlık teknisyenlerinden de hekim bilgisi istenmemeli, soruları sorulmamalıdır.

  • Sınav sonuçlarında bağıl değerlendirme sisteminin neden uygulanmadığı hala bir muamma, 2 yıl önce ki tigem alımında ankara üniversitesinin yaptığı sınavda bu sistemin uygulanacağı açıkça belirtilmiş yani sınav sonuç puanı 1.25 ile çarpılmış. Ayrıca bu sınavda veteriner sağlık teknisyenliği müfredatının dışında yüksek lisans konuları sorulmuştur ve bu durumu gazi üniversitesi kabul etmemektedir. Daha da acayip olanı altı üstü 65 tane branş sorusundan 2 tanesi hatalı çıkmıştır. Bu durumda gazi üniversitesinin ne kadar kötü bir sınav gerçekleştirdiğinin kanıtıdır. Bİr çok kişiyi mağdur durumda bırakan böyle bir olay için inceleme başlatılması gerekmekte ve mağduriyetimiz giderilmelidir.

  • Abdurrahim
    3 yıl önce
    0 0

    Gazi üniversitesinin yapmis oldugu tigem teknik personel sınavı çok zor bir sinav olduğundan dolayi hiç başarılı ögrencisi olmayan bölümler var bu kadrolar boş kalmasın biz oraya pandemi sürecinde ve ankaraya gitmek icin zaman ve maddi zorluklar yaşadık bu kadar emek boşa gitmesin kadrolarda boş kalmasın yapılan sınav yapıldı Mardin’den Ankara’ya kadar yine sınava gelmek istemiyoruz

  • Abdurrahim
    3 yıl önce
    0 0

    Gazi üniversitesinin yapmis oldugu tigem teknik personel sınavı çok zor bir sinav olduğundan dolayi hiç başarılı ögrencisi olmayan bölümler var bu kadrolar boş kalmasın biz oraya pandemi sürecinde ve ankaraya gitmek icin zaman ve maddi zorluklar yaşadık bu kadar emek boşa gitmesin kadrolarda boş kalmasın yapılan sınav yapıldı yine aynı şekilde pandemi sürecinde maçı zorluklarla Mardin’den Ankara’ya gelmek istemiyorum

  • Ali
    3 yıl önce
    1 0

    70 barajı koyma ne demek ya sen alacağın kişi sayısının belli bır katını mülakata çağır ya da sınav yönetmeliğinde belirt bazı bölümlerin boş kalması durumunda barajı 5 ya da 10 puan düşür. Bu düşüncesizlik yüzünden işletmeler personel eksikliği yaşayacak bir daha sınav yapılmak zorunda kalacaklar. Sınava giren herkesin parası milli servet yazık değil mi

  • Jantiad
    3 yıl önce
    0 0

    Şimdi herkes sınavdan muzdarip olmuş ama şu Bi gerçek hakkıyla çalışan çok rahat geçerdi. Böyle itirazlarda bulunarak geçen insanlarında hakkına giriyorsunuz. Boşu boşuna mülakata çağrılma süresi uzuyor. Eğer geçemediysen sorunu kendinde arayacaksın. Sonuçta bu senin mesleğin ve onun hakkında soru soruldu. Ütopik sorular sorulmadı. Kısacası çalışan insan rahat bir şekilde geçerdi. Bahanelere sığınmamak gerek

Sıradaki haber:

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Yeni Atamalar Yapıldı

HIZLI YORUM YAP