DOLAR

32,5002$% -0.13

EURO

34,9564% 0.33

GRAM ALTIN

2.432,40%0,40

ÇEYREK ALTIN

4.046,00%-0,17

BİST100

9.716,77%-0,05

BİTCOİN

2081928฿%-0.95528

a

Marmara Denizi Eylem Planı: Müsilaj (Deniz salyası) Temizliği Başladı

Kirlilikle boğuşan ve yüzeyi deniz salyasıyla kaplanan Marmara için bakanlık tarafından temizlik seferberliği başlatıldı. Bu kapsamda; İstanbul, Tekirdağ, Kocaeli ve Balıkesir’de çalışma yapıldı, toplanan salyalar arıtma tesisine götürüldü.  Bakan Kurum yaptığı açıklamada Marmara Denizi’nin yıl sonuna kadar koruma alanı ilan edileceğini söyledi.

Marmara Denizi'nde görülen müsilajı (deniz salyası) temizleme çalışmaları seferberlik ilan edildi.Marmara Denizi’nde görülen müsilajı (deniz salyası) temizleme çalışmaları seferberlik ilan edildi.

ad768x90

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının "Marmara Denizi Eylem Planı" kapsamında alınan kararların hayata geçirilmesi için kamu kurumları, belediyeler, akademik çevreler ile sivil toplum kuruluşlarınca başlatılan çalışma kapsamında, denizden müsilaj toplandı.Çevre ve Şehircilik Bakanlığının “Marmara Denizi Eylem Planı” kapsamında alınan kararların hayata geçirilmesi için kamu kurumları, belediyeler, akademik çevreler ile sivil toplum kuruluşlarınca başlatılan çalışma kapsamında, denizden müsilaj toplandı.

Tekne yardımıyla toplanan ve vidanjörle çekilen müsilaj, arıtma tesislerine götürüldü.Tekne yardımıyla toplanan ve vidanjörle çekilen müsilaj, arıtma tesislerine götürüldü.

<p>Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Bugün balıklarımızı, tüm deniz canlılarımızı, bütün bir ekolojik yaşamı tehdit eden, müsilaj problemini ortadan kaldırmak için, Türkiye'nin en büyük en kapsamlı deniz temizliği seferberliğin, hareketini hep birlikte başlatıyoruz'' dedi. </p>BAKAN KURUM’DAN AÇIKLAMA

ad768x90

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, “Bugün balıklarımızı, tüm deniz canlılarımızı, bütün bir ekolojik yaşamı tehdit eden, müsilaj problemini ortadan kaldırmak için, Türkiye’nin en büyük en kapsamlı deniz temizliği seferberliğin, hareketini hep birlikte başlatıyoruz” dedi. 

Marmara Denizi'nin kaderine terk edilmeyeceğini söyleyen Kurum, "2021 yılı sonuna kadar Marmara Denizi'nin tamamını 'Koruma Alanı' ilan edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın onayına sunacağız" diye konuştu.Marmara Denizi’nin kaderine terk edilmeyeceğini söyleyen Kurum, “2021 yılı sonuna kadar Marmara Denizi’nin tamamını ‘Koruma Alanı’ ilan edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın onayına sunacağız” diye konuştu.

ad768x90
ad768x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Kuraklığa Dayanıklı Tahıllar Çiftçinin Yüzünü Güldürüyor

HIZLI YORUM YAP