DOLAR

32,5347$% 0.25

EURO

34,6153% 0.18

GRAM ALTIN

2.489,60%0,14

ÇEYREK ALTIN

4.241,00%-0,86

BİST100

9.679,61%1,38

BİTCOİN

2067943฿%0.32065

a

Bakan Yardımcısı Tiryaki’nin Yaptığı Atamalar Tepkiyle Karşılandı

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, bakanlıkta kendi ekibini oluşturuyor. Ankara Altındağ Belediye Başkanlığı yaptığı dönemdeki yakın çalışma arkadaşlarını, Tarım ve Orman Bakanlığında kadroya aldıran Tiryaki, tüm dikkatleri üstüne çekti.

Bakanlık Dışı İsimlere Üst Düzey Kadro Jesti

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki’nin, göreve gelir gelmez bakanlık dinamiklerine müdahale etmesi tepkilere neden oldu. Altındağ Belediye Başkanlığı yaptığı dönemdeki kendine yakın çalışma arkadaşlarını, bakanlıkta üst düzey kadrolara getiren Tiryaki, Bekir Pakdemirli döneminde birçok sorunu beraberinde getiren kadrolaşma sorununun Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yeni döneminde de devam edeceğinin sinyallerini verdi. Veysel Tiryaki’nin hali hazırda bakanlık çalışanlarını tecrübelerini baz alarak üst düzey kadrolara atamak yerine neden Bakanlık dışı isimlere kadro verdiği ise merak konusu oldu.

ad768x90

Tiryaki, Destek Hizmetleri İnşaat İkmal Daire Başkanlığına, Altındağ Belediye Başkanlığı dönemindeki Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yapan Gökçen Yazıcı’yı atarken, danışmanı Ahu Peruzhan Özyakup’u da Orman Genel Müdürlüğün’ün en önemli birimlerinden Dış İlişkiler Eğitim ve Araştırma Daire Başkanlığına getirdi.

Altındağ Belediye Başkanı’nın Görevden Aldığı Yöneticileri, Veysel Tiryaki Bakanlığa Taşıyor

İddialara göre Bakan Tiryaki’nin yakın çalışma arkadaşı olan ve Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı tarafından görevden alınan iki daire başkanının daha Tarım ve Orman Bakanlığına taşınması için gerekli girişimler başlatıldı.

Bakanlıkta İş Barışı Tehdit Altında

Veysel Tiryaki’nin Altındağ Belediye Başkanlığı döneminde birlikte çalıştığı yakın çalışma arkadaşlarına Bakanlıkta üst düzey kadro vermesi tepkilere neden olurken, son günlerde her türlü zorlu hava koşullarına rağmen orman yangınları ile mücadele eden Orman Genel Müdürlüğü çalışanlarının motivasyonunu düşürdüğü belirtiliyor.

ad768x90

Tecrübesiz kadroların olası orman yangınlarında bir zafiyet oluşturması durumunda vebali kimin taşıyacağı personel tarafından sorgulandığı iddia ediliyor.

ad768x90
ad768x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tüm Yorumlar (4)
  • Ahmet
    2 yıl önce
    2 1

    Bakanlıkta adam mı kalmadı da belediyede görevden alınan başarısız insanlar personele yönetici yapılıyor

  • Ali Ak
    2 yıl önce
    2 1

    Çok güzel bize de ancak bu yakışırdı. İşi bilen ne kadar adam varsa görevden aldınız.

  • Personel
    2 yıl önce
    2 1

    Veysel bey Bakanlığı park bahçe işleri müdürlüğü sanıyor olabilir. Hepimize geçmiş olsun

  • Ali erden
    2 yıl önce
    4 0

    Kurumsal hafıza Nihat bakan. Nihat bey de işi bırakmış sanırım. Bakalım daha neler göreceğiz

Sıradaki haber:

DSİ 200 Sözleşmeli Devlet Memuru Alacak

HIZLI YORUM YAP