DOLAR

32,3386$% 0.24

EURO

35,0872% -0.19

GRAM ALTIN

2.307,95%1,35

ÇEYREK ALTIN

3.971,00%0,14

BİST100

9.079,97%3,10

BİTCOİN

2284083฿%2.67964

a

Bakan Kirişçi: Mazot ve Gübre İhtiyacını Biz Karşılayacağız, Hayvancılık İçin de Yem Desteği Vereceğiz

Tarım ve Orman Bakanlığı mazot, gübre ve yem desteğinde köklü bir değişikliğe gidiliyor. Yapılacak değişiklikle mazot, gübre ve yem desteği çiftçiye nakdi değil ayni olarak verilecek. Desteklerde en önemli değişikliklerden birisi de, destekler çiftçiye hasattan sonra yani bir yıl sonra değil, çiftçinin ihtiyaç duyduğu dönemde verilecek.

BAKAN KİRİŞÇİ: HUBUBAT GRUBU İLE YAĞLI TOHUMLARDA MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİNİ BİZ KARŞILAYACAĞIZ!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, tarımsal desteklerde yapacakları yeni çalışma ile ilgili bilgiler verdi. Desteklerin sadeleştirileceğini kaydeden Kirişçi, “Ne yapacağız peki? Buğday arpa, çavdar, yulaf gibi, hububat grubu başta olmak üzere stratejik ürünler için iki girdiyi biz karşılayacağız. Yağlı tohumları da aynı şekilde. Mazot ve gübre” dedi.

ad768x90

HAYVANCILIKTA YEM DESTEĞİ VERECEĞİZ

Diğer yandan hayvancılıkta da üreticinin en önemli girdisi olan yem de destek verileceğini belirten Kirişçi, şunları kaydetti: “Hayvancılık için de yem önemli olduğundan yemde destek vereceğiz. Yem noktasında destek vererek, maliyetin yüzde 65-70’ini oluşturan bir girdiyi, bu konularda desteklemiş olacağız”

DESTEKLER NAKDİ DEĞİL AYNİ OLACAK!

Bakan Kirişçi, çiftçiye verilecek gübre, mazot ve yem desteğinin bundan sonra nakdi olarak değil ayni destek olarak verileceğini kaydetti.

DESTEKLER BİR YIL SONRA DEĞİL ÇİFTÇİNİN İHTİYAÇ DUYDUĞU DÖNEMDE VERİLECEK

Yine desteklerde çiftçiyi yakından ilgilendiren ‘verilme zamanı’ ile ilgili de bilgiler veren Kirişçi, “Desteklerimiz nakdi değil, ayni olacak. Ne zaman verilecek? Üreticinin ihtiyacı olduğu zaman. Üretici bu girdileri, ihtiyacı olduğunda kullanıyor olacak. Üzerinden bir yıl geçtikten sonra verilen bir destek olmamış olacak”

ad768x90

ad768x90
ad768x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Bakan Kirişci, 32,6 Milyon Liralık Tarımsal Destek Ödemesi Bugün Hesaplara Yatacak

HIZLI YORUM YAP