featured

İşlenmeyen Tarım Arazilerinin Kira Bedelleri İlan Edilmeye Başladı

Edirne’nin İpsala ilçesinde işlenmeyen 48 dönümlük tarım arazisi kiraya çıkarıldı. 5’i sulu, 1’i kuru olmak üzere 6 parsel için rayiç kira bedelleri 8 lira ile 147 lira arasında değişiyor.

Edirne’nin İpsala ilçesinde toplam 48 dönümlük işlenmeyen tarım arazisi kiraya çıkarıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın uygulamaları kapsamında ilana çıkan arazilerden 5 parseli sulu, 1 parseli ise kuru vasıfta bulunuyor.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından duyurulan ilana göre, kiraya verilecek arazilerin rayiç kira bedelleri dönüm başına 8 lira ile 147 lira arasında değişiyor.

5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu ile İşlenmeyen Tarım Arazilerinin Tarımsal Amaçlı Kiraya Verilmesine İlişkin Yönetmelik çerçevesinde hazırlanan “Kiralanacak Tarım Arazileri Listesi” yayımlandı.

Arazilerin maliklerinin ve diğer ilgililerin, 25 Eylül 2025 tarihinden itibaren 7 gün içinde listeye itiraz edebileceği bildirildi. İtirazların yazılı olarak İl veya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine yapılması gerekiyor.

Kiralamaya yönelik talepler ise ilan süresi içerisinde “Tarım Arazisi Kiralama Talep Formu” doldurularak ilgili müdürlüklere ya da TED Portalı (https://ted.tarbil.gov.tr) üzerinden gerçekleştirilebilecek.

Tarım Arazisi Kira Ücreti

İşlenmeyen Tarım Arazilerinin Kira Bedelleri İlan Edilmeye Başladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Tarım Orman Haber - En Güncel Tarım ve Orman Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!