Yozgat’ın Sorgun ilçesinde bir mezbahada çıkan kavgada, görevli veteriner hekim bıçaklanarak öldürüldü.
Edinilen bilgiye göre, bir mezbahada veteriner hekim Volkan Lale ile Y.B ve İ.B. kardeşler arasında tartışma çıktı. Aralarında husumet bulunduğu öğrenilen tarafların tartışması kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavga sırasında Y.B., veteriner hekim Volkan Lale’yi vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklayarak yaraladı.
Mezbahadakilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve ambulans sevk edildi. Veteriner hekim Volkan Lale., sağlık ekiplerince kaldırıldığı Sorgun Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Y.B. ve İ.B. ise gözaltına alındı.
Veteriner Hekimler ve Sivil Toplum Kuruluşları Sosyal Medyada Tepki Gösterdi
Haberin duyumasının ardından sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getiren veteriner hekimler ve çeşitli sivil toplum kuruluşları yaşanan menfur saldırıyı lanetledirler.
Sağlık hizmetleri çalışanı olmalarına rağmen “Sağlıkta Şiddet Yasası” kapsamına alınmayan veteriner hekimler “ilgili yasa kapsamında değerlendirilmek için daha kaç can vermemiz gerekiyor” diye sosyal medya üzerinden yetkililere seslendiler.

